wanneer de overtreder of zijn partner voorspeelt of speelt in de volgende slag (elk spelen, reglementair of onreglementair, maakt de verzaking voldongen);
wanneer de overtreder of zijn partner een kaart noemt of anderszins aangeeft een kaart te spelen in de volgende slag;
wanneer een speler van de overtredende partij slagen opeist of afstaat. Dit kan mondeling of door het openleggen van zijn hand of anderszins; Voorbeeld 1
wanneer er overeenstemming is (zoals bepaald in artikel 69A) over het opeisen of afstaan van slagen door een tegenstander en de verzakende partij hiertegen geen bezwaar maakt voor ze biedt in een volgend spel of voor het einde van de ronde.
Verzaking mag niet hersteld worden
Wanneer een verzaking eenmaal voldongen is, mag ze niet meer hersteld worden (behalve zoals voorzien in artikel 62D in geval van een verzaking in de twaalfde slag of zoals voorzien in artikel 62C3). De slag waarin de verzaking plaatsvond, geldt als gespeeld.
.
Artikel 62D
D. Verzaking in de twaalfde slag
In de twaalfde slag moet een verzaking, ook al is ze voldongen, hersteld worden indien ze ontdekt wordt voordat de vier handen in het bord zijn teruggestoken.
Indien een tegenspeler verzaakt in de twaalfde slag voordat zijn partner aan de beurt is om in die slag te spelen is artikel 16C van toepassing.