De Nederlandse Bridge Bond heeft, op aanbeveling van de Wereld Bridge Federatie, onderstaande regels voor het gebruik van biddingboxes als er niet met schermen gespeeld wordt, overgenomen.
De speler die aan de beurt is om te bieden, legt zijn biedkaarten voor zich op tafel met de tekst gericht naar het midden. De biedkaarten worden van links naar rechts in een rij geplaatst waarbij de biedkaarten elkaar gedeeltelijk overlappen, maar wel alle biedingen zichtbaar blijven. Een bod wordt gedaan door de biedkaart van het bedoelde bod en alle nog in de biddingbox aanwezige onderliggende biedkaarten te pakken. Het is niet toegestaan alleen de biedkaart van het bedoelde bod op tafel te leggen indien er nog onderliggende biedkaarten in de biddingbox aanwezig zijn.
Spelers behoren de biedkaarten pas aan te raken als ze besloten hebben welke bieding ze gaan doen.
Een bieding wordt geacht gedaan te zijn als de biedkaart(en) uit de biddingbox gehaald zijn met de kennelijke bedoeling hiermee een bieding te doen (maar artikel 25A van de spelregels kan van toepassing zijn).
Alerteren moet gebeuren door middel van de alertkaart; de speler die alerteert, is ervoor verantwoordelijk dat zijn tegenstanders zijn alert opmerken.
Een speler kondigt een sprongbod aan door de stopkaart voor zich op tafel te leggen en daarna de biedkaarten van zijn bod op tafel te leggen; na enige tijd haalt hij de stopkaart weer weg. Zijn LT mag pas bieden als de stopkaart weggehaald is (Noot: Als de stopkaart haastig is verwijderd of niet gebruikt is, moet de opvolgende speler pauzeren alsof de stopkaart op de juiste manier gebruikt is.).
Totdat de biedkaartjes van tafel gehaald zijn, kan een speler een herhaling van het biedverloop verkrijgen door de biedkaarten te bekijken. Zodra dat niet meer mogelijk is, kan een speler een mondelinge herhaling van de bieding verkrijgen als hij aan de beurt is om bij te spelen in de eerste slag.
Tot zijn partner een bieding doet, mag een speler een niet bedoelde bieding vervangen door zijn voorgenomen bieding maar all één als hij dit doet of tracht te doen zonder denkpauze. De tweede (voorgenomen) bieding wordt gehandhaafd en indien zij niet reglementair is, is zij onderworpen aan het toepasselijke artikel.
Een bieding mag niet vervangen worden wanneer zijn partner nadien een bieding heeft gedaan.
Als het bieden eindigt voordat zijn partner aan de beurt is om te bieden, mag na het einde van de biedperiode de bieding van de speler niet meer worden gewijzigd (zie artikel 22).
Als een wijziging wordt toegestaan, mag de LT de bieding die hij na de eerste bieding deed, intrekken. Informatie die voortkomt uit de ingetrokken bieding, is alleen geoorloofd voor zijn partij. Er is geen verdere rechtzetting.